De perfecte me-time dag, hoe ziet dat eruit?

ava-sol-8M7ZylPbNeU-unsplash

We hebben allemaal een onwijs druk bestaan. Elke ochtend gehaast om op tijd op je werk te komen, iedereen die iets van je verlangt en wellicht ook nog de zorg voor je kinderen. Hoe gezellig je het ook hebt met jouw partner, vrienden en familie, af en toe kun je verlangen naar een dag me-time. Even helemaal niks. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd een dag vrij te nemen en deze te besteden aan een dag me-time om jezelf helemaal in de watten te leggen. Een dag me-time heeft namelijk zo zijn voordelen. Je kunt doen waar je zelf zin in hebt, je hebt daarna weer iets nieuws aan je partner te vertellen, je hebt eindelijk tijd voor dingen waar je normaal geen tijd voor hebt en bovendien krijg je er weer nieuwe energie van. Maar hoe ziet zo’n me-time dag eruit? Ik geef je graag wat ideeën wat je kunt doen.

Shop till you drop

Eindelijk ongestoord de hele dag winkelen, wie wil dat nou niet? Oké, niet iedereen is een fashionista natuurlijk, maar je kunt bijvoorbeeld je me-time dag gebruiken om lekker in je eentje wat te shoppen en lunchen. Zo was ik laatst bij een boetiek in Gouda waar ze het merk Studio Anneloes in de winkel hadden hangen. Wat een onwijs leuk merk is dat! Van jurkjes tot broeken en van blazers tot heerlijke truien, de collectie is heel divers en ze hebben echt leuke trendy items. Ik vond het heerlijk om lekker ongestoord in mijn eentje eens op mijn gemak te kijken wat ze allemaal in de winkel hadden. Zeker de moeite waard om eens te proberen! Vergeet ook niet om een goed boek mee te nemen die je tijdens de lunch op je gemak kunt lezen. Even weg van je telefoon en gewoon jij en een goed boek. Vaak merk je ook dat wanneer je in je eentje ergens gaat lunchen, je vaak gesprekken krijgt met mensen die je helemaal niet kent, maar wel een leuk gesprek mee hebt.  

Eindelijk uitslapen

Natuurlijk kun je de me-time ook gebruiken om echt tot rust te komen, want waar de een helemaal happy wordt van een middagje winkelen, krijgt de ander een lach van oor tot oor wanneer ze hoort dat ze eindelijk mag uitslapen. En dat is oké, want vandaag is jouw dag! Doe het ‘s ochtends lekker rustig aan. Begin met een lekker en gezond ontbijtje, laat ondertussen het bad vollopen, breng een gezichtsmasker aan en ga heerlijk ontspannen. 

Beautydag

Het is ook een idee om er een echte beauty dag van te maken. Maak voor ‘s ochtends een afspraak bij de kapper, plan ‘s middags een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste en eindig de dag met een heerlijk ontspannen massage. Je kunt bijvoorbeeld ook een dag naar de sauna gaan om echt lekker tot rust te komen, maar niet iedereen kan zich goed vermaken in de sauna wanneer ze niemand bij zich hebben.

Facebook
Twitter
Pinterest