Ga jij je eigen nagelstudio starten?

photo-1598104358543-2fdc2cfde345

Nagelstyliste is het droomberoep van vele kleine dametjes. Ze vinden het geweldig om de nagels van zichzelf, vriendinnetjes, mama’s en zelfs papa’s te lakken. En deze laten het natuurlijk gewillig toe. Maar kleine meisjes worden groot en hoewel velen af zullen haken, blijven anderen juist met deze droom lopen. Gelukkig zijn er vele opleidingen die je naar dit droomberoep kunnen leiden. En wanneer je jouw diploma op zak hebt, kun je direct aan de slag. Je kunt ervoor kiezen om bij een beautysalon aan de slag te gaan. Je kunt hier eerst wat ervaring op doen, maar je kunt ook direct je eigen nagelstudio beginnen. In dat geval moet je zeker even verder lezen.

De voordelen van een eigen nagelstudio

Een eigen studio biedt veel voordelen. Zo kun je helemaal zelf je eigen tijd indelen. Werk je graag in de avond, dan is dat geen probleem. Heb je graag wat langer pauze, zodat je nog even een flinke wandeling met de hond kunt maken? Dan plan je dat gewoon in. Daarnaast kun je werken met de producten die jij prefereert en kun je werken waar je dat wilt. Heb je in je eigen woning een ruimte over? Dan richt je deze in als nagelstudio en kun je direct vanuit huis aan de slag. Dat scheelt je niet alleen reistijd en reiskosten, maar is ook voordelig in de huur. Het nadeel is natuurlijk dat je privéleven wel erg dichtbij is in dat geval en je zult hier dan ook de goede balans in moeten vinden, maar dat gaat je zeker lukken.

Je eigen studio starten

Heb je besloten om als zelfstandige aan de slag te gaan, dan komen er natuurlijk heel wat zaken bij kijken. Waar je als werknemer in een beautysalon direct aan de slag kunt, is dat bij het opstarten van je eigen bedrijf wel even anders. Je zult eerst op zoeken moeten naar een ruimte om te werken. Of dat nu aan huis of elders is, je zult de ruimte aan moeten kleden. Hiervoor heb je natuurlijk een goede behandelstoel en tafel nodig. Jij en je klant moeten comfortabel kunnen zitten. Daarnaast zul je ook nagelproducten aan moeten schaffen. Als zelfstandige kun je hiervoor terecht bij de nagel groothandel. Het voordeel van een groothandel is dat je niet alleen de beste vooraanstaande merken kunt kopen, maar deze ook nog eens voordelig aan kunt schaffen. Daarnaast werken bij een nagel groothandel deskundige medewerkers die je alles over de producten kunnen vertellen. Ook worden er regelmatig cursussen of avonden georganiseerd waarin bijvoorbeeld een bepaald product of bepaald merk centraal staat. Het is natuurlijk erg interessant om daar als starter bij te zijn. Je maakt zo op een eenvoudige manier kennis met de verschillende producten en merken.

Facebook
Twitter
Pinterest