Welke outfit draag je naar een beauty afspraak?

pexels-david-geib-3268732

Je hebt eindelijk een afspraak gemaakt bij de kapper, maar wat trek je eigenlijk aan bij je eerste bezoek aan een nieuwe salon? Vooral als je naar een nieuwe kapper gaat verwacht je dat hij of zij een nieuwe look voor je creëert. Maar hoe goed kan jouw nieuwe kapper jou eigenlijk kennen tijdens een afspraak dat maar een half uur duurt? Tuurlijk, sommige afspraken duren langer, zeker als je jouw haren laat verven. Maar over het algemeen ben je na een half uur wel klaar als je jouw haren alleen laat knippen. In dit artikel geven we je tips welke outfit je het beste kunt dragen naar de kapper. 

Weerspiegeling van jouw persoonlijkheid

Je haar is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Uiteraard zijn er een aantal kapsels die super goed staan bij bepaalde gezichtsvormen, maar wij zijn van mening dat het er ook om gaat hoe je het draagt. Kappers zijn natuurlijk visueel ingesteld. Als je in de kappersstoel zit, verwacht je dat ze jou en je haar binnen enkele minuten begrijpen. En tijdens deze minuten speelt jouw outfit een belangrijke rol, want jouw outfit zegt iets over jouw persoonlijkheid. Dankzij jouw outfit kan de kapper een vollediger beeld over jou schetsen. 

Blijf bij jezelf

Het is niet de bedoeling dat je helemaal opgedirkt naar de kapper gaat en kleding draagt die je normaal in het dagelijks leven niet zo snel zou dragen. Draag daarom liever kleding waar je van houdt en wat je vaak draagt. Ben je zo dol op dat ene shirtje van het merk Fos Fashion? Je kapper laat zich namelijk beïnvloeden door je look en dat zal hem (of haar) helpen beslissen welk kapsel of welke haarkleur het beste bij je past. Ook jouw make-up speelt dus een belangrijke rol. Draag je normaal niet veel make-up? Draag dat dan ook niet tijdens jouw bezoekje aan de kapper. 

Visuele hints

De visuele hints die je jouw kapper geeft met je kleding (en make-up) helpen de kapper snel te bepalen of je meer van de traditionele kant bent of juist voor een iets meer uitdagendere look. Je kapper kan zien welke kleuren je graag draagt en kan bovendien aanvullende haarkleuren voorstellen die past bij de outfit die je op dat moment aan hebt. Houd er wel rekening mee dat een verandering van haarkleur ook kan veranderen hoe jouw huidige garderobe je staat. 

Facebook
Twitter
Pinterest