Bovenooglidcorrectie: kleine ingreep met grote resultaten

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd als het bovenooglid te veel overhangt. Dit is lastig, want het kan hoofdpijn en gezichtsverlies veroorzaken. Een overhangend ooglid zorgt er ook voor dat je ouder wordt geschat en dat je jezelf als ouder ziet dan dat je je eigenlijk van binnen voelt. Mensen vragen je vaak of je moe of verdrietig bent. En aangezien dat niet het geval is, wordt het steeds moeilijker om met die vraag om te gaan. Een bovenooglidcorrectie is snel uitgevoerd en helpt je in één keer van al je problemen af. Hier lees je over hoe dat gaat en wat je ervan kunt verwachten.

Iedere bovenooglidcorrectie begint met een adviesgesprek

Allereerst zoek je een goede en erkende kliniek uit waarbij je de procedure wilt laten uitvoeren. Dan neem je contact op en word je uitgenodigd op een adviesgesprek. Tijdens dit adviesgesprek spreek je met de arts over de opties die je hebt als je een bovenooglidcorrectie wilt uitvoeren en over de redenen erachter. Zij of hij bekijkt je oogleden en zal bepalen of je geschikt bent. Zo ja, en dat is in de meeste gevallen zo, dan maak je een afspraak en wordt je bovenooglidcorrectie ingepland.

Zo wordt het uitgevoerd

Een bovenooglidcorrectie wordt gedaan bij de kliniek zelf. Je hoeft er niet voor naar het ziekenhuis en je gaat na een korte rustperiode op dezelfde dag weer naar huis. Eerst zal de arts je ogen aftekenen en zo aangeven welk stukje vel en vet kan worden weggehaald. Vervolgens maken ze een kleine incisie in de oogleden en verwijderen ze het overtollige stukje. Deze incisie wordt gemaakt in de plooi, zodat je er later niets meer van ziet. Het ooglid wordt weer aan elkaar gehecht en je bent klaar. Zorg er wel voor dat iemand je komt ophalen met de auto, want je mag daarna niet rijden.

De nazorg

Een goede kliniek geeft je een duidelijk nazorgprotocol en als je je daarna je bovenooglidcorrectie goed aan houdt, is het herstel snel. De eerste dagen koel je je ogen regelmatig met een gel masker en slaap je met een extra kussen. Het is normaal dat je nog wat napijn voelt en dat je ogen opgezwollen zijn. De hechtingen mogen er na een week al uit en daarna zie je direct wat het resultaat is. Ook ga je nog een keer op controle bij de arts, om te zien of alles goed is gegaan. Doe het de eerste tijd rustig aan, gebruik geen contactlenzen en make-up en blijf 3 maanden uit fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank. Je bovenooglidcorrectie is dus zo gedaan en het herstel is in verreweg de meeste gevallen probleemloos.

Ga weer vrolijk door het leven

De effecten van de bovenooglidcorrectie zijn 15 jaar zichtbaar. Als je goed voor jezelf zorgt en dus niet rookt, drinkt of ongezond eet, dan profiteer je er het langste van. Je hebt de mogelijkheid om dan tegelijkertijd ook je onderoogleden mee te nemen, voor een nog frisser uiterlijk. Voordat je het weet komt je zelfvertrouwen weer terug, gaat je hoofdpijn weg en ben je weer helemaal jezelf.
Meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Kijk op www.abc-clinic.nl

Facebook
Twitter
Pinterest